Dags för årets Minoritetsdag

Bilden visar de fem nationella minoriteternas flaggor. FOTO: Norrköpings kommun

Publicerad

Känner du till våra svenska nationella minoriteter? Varje år arrangeras Minoritetsdagen där det bjuds på kulturinslag och kunskapsspridning om våra fem nationella minoriteter: samer, judar, romer, sverigefinnar och tornedalingar.

Sveriges riksdag har beslutat om en minoritetspolitik och ett erkännande av fem nationella minoriteter och deras språk. Politiken utgår från Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter, som Sverige har anslutit sig till.

Lördag 7 oktober klockan 11–16 hälsas intresserade välkomna till Minoritetsdagen för att lära sig mer och uppleva kultur, provsmaka mat och lyssna till välkomsttal av borgmästare Anna Sotkasiira Wik.

Adress: Hotellgatan 3 i Norrköping. Fri entré!