Lyckad satsning på UngDrive i somras

Publicerad

På bilden syns årets deltagare i UngDrive. FOTO: Digitalcap

Under sommaren genomfördes den 14:e upplagan av UngDrive i Norrköping och för företaget Digitalcap var det tredje året som lokal värd och projektledare.

UngDrive är en sommarutbildning i entreprenörskap där ungdomar får prova på att starta ett eget företag, med hjälp av etablerade företagare. Under ett par intensiva sommarlovsveckor lär de sig om allt från bokföring, affärsidé och annat som hör till vardagen att driva ett eget företag. Utbildningen genomförs i många kommuner runt om i landet.

Företaget Digitalcap är licenstagare för Ungdrive sedan 2021 och coachar deltagarna under perioden med syftet att få fram fler unga företagare. Tidigare år har Digitalcap verkat i hela Östergötland men valde i år att satsa på Norrköping med närliggande mindre kommuner för att kunna lyfta ambitionsnivån.

Daniel Palombo är huvudansvarig hos Digitalcap och uttrycker i den sammanfattande rapporten som produceras efter avslutat projekt att årets grupp kan vara den bästa hittills:

  • - Gruppen kändes redan från första stund som den starkaste någonsin, något de senare skulle visa sig leva upp till då vi i efterhand kan summera resultatet med tre företag på topp 10-listan för hela landet och bästa deltagare av alla deltagande ungdomar från samtliga kommuner.

Love Ekdahl blev bäst i Sverige inom UngDrive

Efter avslutat projekt, telefonintervjuer och uttagning till finalen UngDrive Masters kunde Norrköpingsdeltagaren Love Ekdahl med sitt företag Laurito koras till Sveriges bästa unga företagare inom UngDrive för 2023.

Vill du läsa mer om UngDrive?

Är du intresserad av UndDrive och Digitalcaps engagemang? Kontakta Daniel Palombo daniel.palombo@digitalcap.se

På bilden syns projektledarna Daniel Palombo och Ellen Jakobsson från Digitalcap och vinnaren Love Ekdahl. FOTO: Digitalcap