Borgerlig samverkan leder fortsatt Norrköpings kommun i samarbete med Sverigedemokraterna

Publicerad

Under onsdagen höll Borgerlig samverkan en pressträff för att informera om det politiska läget i Norrköping.

– Det har under en kortare tid funnits ovisshet kring kommunledningen och idag är jag glad att kunna meddela att Borgerlig samverkan även fortsättningsvis leder Norrköpings kommun tillsammans med Sverigedemokraterna, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är väldigt glad att vi är här idag för att vi gemensamt vill ta ansvar och styra Norrköping framåt, säger Eva-Britt Sjöberg (KD), kommunalråd.

Det politiska program för mandatperioden som presenterades september 2022 gäller enligt tidigare beslut. Liberalernas kommunalråd, Reidar Svedahl, har time-out tills vidare. Under hans frånvaro agerar Monica Holtstad som gruppledare för partiet och företräder därmed liberalerna i den politiska majoriteten. Ordförande för Samhällsplaneringsnämnden under denna tid är Pär Morell (M). Han har tills nu varit vice ordförande för nämnden och det är i enlighet med nämndens reglemente som han formellt nu ersätter Reidar Svedahl.

– Vi ser fram emot en god samverkan med fullt fokus på det viktiga arbetet vi har tillsammans med att styra och leda Norrköpings kommun framöver, säger Monica Holtstad (L).

Här kan du ta del av det politiska programmet för nuvarande mandatperiod