Två nya direktörer till Norrköpings kommun

Publicerad
Bildkollage med porträttbilder på Maria Karlsson och Jonas Eriksson.

Maria Karlsson och Jonas Eriksson.

Maria Karlsson blir direktör för nystartade tillväxt- och utvecklingskontoret. Hon har lång erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor och samverkan mellan kommun, näringsliv och föreningsliv. Utbildningsdirektör blir Jonas Eriksson, som i dag är verksamhetschef för kommunens gymnasieskolor.

– Jag är mycket glad över att Maria och Jonas vill ta sig an de här viktiga uppdragen. Med Marias erfarenhet, kommunkunskap och starka drivkraft i samverkansfrågor får vi en flygande start för tillväxt- och utvecklingskontoret. Att vi får en utbildningsdirektör som är väl insatt i vår kommunala skola och som visat vad han går för känns både tryggt och spännande, säger Anna Selander, kommundirektör.

Maria Karlsson har en bakgrund som divisionschef i Nyköpings kommun för näringslivs- och kultur- och fritidsfrågor. Närmast kommer hon från en tjänst på Arlandastad Group som chef för fastighetsförädlingen runt Skavsta flygplats.

– Jag är glad, hedrad och förväntansfull inför uppdraget! Jag drivs av att vara med och utveckla vårt samhälle och hitta nya lösningar tillsammans med företagare, kulturaktörer och föreningsliv. Det känns oerhört meningsfullt att vara med och skapa fler arbetstillfällen och en rikare fritid för alla i Norrköping, säger Maria Karlsson.

Tillväxt- och utvecklingskontoret kopplar ihop attraktivitetsarbete, kulturupplevelser, näringsliv, kommunikation, digitalisering, innovationskraft och service- och bemötandefrågor. Genom samverkan med kommunala bolag och andra aktörer i Norrköping skapar kontoret nytta och välfärd för invånare, företag, föreningar, civilsamhälle och besökare.

Jonas Eriksson har bred erfarenhet från skolvärlden. Han började som lärare och har sedan arbetat på olika ledande positioner, både inom den kommunala skolan och på friskolor. Han blir ny utbildningsdirektör när Ester Alavei slutar.

– Det känns fantastiskt spännande. Det är barnen och ungdomarna som är Norrköpings framtid och vi vet hur viktig utbildning är för att de ska få goda förutsättningar i livet, säger han.

Jonas Eriksson tillträder sin tjänst den 27 november och Maria Karlsson i början av 2024.