Martin Roos blir vd för Upplev Norrköping

Publicerad

Den 1 januari 2024 tillträder Martin Roos som vd för Upplev Norrköping. Han har under de senaste åren jobbat som senior platsstrateg på Placebrander och vd för Destination Eskilstuna. Många känner också igen honom som tidig medlem och manager för bandet Kent.

Bild: Martin Roos blir ny vd för Upplev Norrköping. Foto: Norrköpings kommun.

Martin Roos är i grunden musikvetare och kommer närmast från Placebrander där han jobbat med platser som Åland, Uppsala, Åre och Skellefteå. Dessförinnan var Martin Roos vd för Destination Eskilstuna under tio år, där han bland annat var med och arbetade fram Eskilstunas nya evenemangs- och besöksnäringsstrategi, platsvarumärke och vision. Under åren 1991-1995 spelade han gitarr i bandet Kent för att sedan bli bandets manager.

– Det känns otroligt spännande att få vara med om Upplev Norrköpings omstart. Norrköping är i ett intressant läge där det är många frågor som utmanar och inspirerar och jag ser fram emot att ta mig an uppdraget som vd och bidra med mina erfarenheter och insikter. Jag har under många år följt Norrköpings utveckling och sett staden som en inspirationskälla. För mig har Norrköping en självklar position som en av Sveriges främsta besöks- och evenemangsstäder, säger Martin Roos.

Upplev Norrköping AB, dotterbolag till Norrköping Rådhus AB, återstartade i februari 2023. Bolaget ska i samverkan med näringslivet bidra till att ge kommunens invånare och besökare ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter och bidra till en positiv hållbar utveckling inom besöksnäringen, tillväxten i kommunen och i att bygga varumärket Norrköping.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Martin Roos som vd för Upplev Norrköping. Hans uppdrag är bland annat att utveckla olika besöksmål inom hela kommunen. Vi sökte en visionär och en resultatinriktad vd som skulle kunna ta kommunen och dess upplevelser till nästa nivå och Martin är utan tvekan den personen, säger Anna Selander, kommundirektör och vd för Norrköping Rådhus AB.

– Jag är verkligen glad över att få hälsa Martin Roos välkommen till Norrköping. Med hans bakgrund och erfarenhet inom olika delar av besöksnäringen, i kombination med ett brett nätverk i nöjesbranschen, kommer han att tillföra Norrköping mycket. Besöksnäringen och den lokala tillväxten är en angelägen fråga för kommunen, och Upplev Norrköping är en viktig strategisk part i arbetet att stötta näringslivet, säger Alex Nejdemo (L), styrelseordförande i Upplev Norrköping.

Lisa Lindgren, tillförordnad vd för Upplev Norrköping vid sidan av uppdraget som vd för Norrköping Visualisering AB, sitter kvar på posten fram till 1 januari 2024 då Martin Roos tillträder.