Utökade säkerhetsåtgärder på Centralbadet

Publicerad

Foto: Medley

Nu förstärks säkerheten på Centralbadet ytterligare. Bland annat har solfilm satts upp för att förhindra solblänk, reglerna för vattenrutschkanor har utökats och från och med den 4 december införs krav på underskrift av säkerhetsregler för besök i simhallen tillsammans med barn under 12 år.

Det nya kravet på underskrift av säkerhetsregler gäller för dem som besöker anläggningen tillsammans med barn under 12 år och ska säkerställa att den som signerar ska ha läst, förstått och accepterat reglerna. Säkerhetsreglerna finns på flera språk och underskriften, som kan göras digitalt på Medleys hemsida, gäller i ett år.

– Som fastighetsägare och uppdragsgivare vill vi göra allt vi kan för att undvika att olyckor eller tillbud sker, och tillsammans med Medley har vi täta avstämningar för att säkerställa trygga badbesök. Vi arbetar aktivt tillsammans för att skapa en plats där människor i alla åldrar kan njuta och uppleva badglädje tillsammans, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör Norrköpings kommun.

Säkerhetsåtgärderna på Centralbadet har successivt utökats, och sedan tidigare har man infört mobilförbud och ett maxantal vad gäller antal icke simkunniga barn en vuxen får ta med sig in i simhallen. Ytterligare åtgärder som nu vidtagits är:

  • Fler speglar och informationsskyltar om exempelvis bassängdjup och utökade regler för vattenrutschkanor har satts upp i simhallen.
  • Solfilm har satts upp för att minska solblänk in i bassängerna.
  • Plexiglas har placerats i grottan och vid sliden mellan vattenfallen i äventyrsbadet för bättre övervakning och säkerhet.
  • Ledstänger har kompletterats i bassängen för ökad säkerhet.
  • Ny språk-oberoende informationsfilm om säkerhetsregler visas i anläggningen.
  • Föräldrasignering från och med den 4 december för att tydliggöra att man som vårdnadshavare är ytterst ansvarig för sitt barns säkerhet.

– Säkerheten är det absolut viktigaste i en simhall och även om man som förälder alltid har det yttersta ansvaret för sina barn så måste vi som driftoperatör och kommunen som beställare veta och känna att vi gjort allt i vår makt för att förhindra att olyckor händer. Att man läst och förstått säkerhetsreglerna före sitt besök är en viktig aspekt i detta, säger Daniel Almgren, vd på Medley.