Norrköping Light Festival 2023

Publicerad

Foto: Norrköpings kommun

På fredag 1 december klockan 16.00 tänds ljuset till Norrköping Light festival för nionde året i rad och lyser sedan upp stadskärnan fram till 14 januari 2024.

Norrköping Light Festival är ett evenemang med upplysta konstverk av flera olika konstnärer, kreatörer, företag och föreningar. I år används främst uppskattade installationer från tidigare år, exempelvis The Paper Boat – Intrepid, Circle of Life och I love Norrköping. Men fyra nya inslag finns också med, bland annat en installation i Värmekyrkan.

– I årets mörkaste tid är det extra välkommet att Norrköpingsbor och besökare även i år får ta del av vår fantastiska Light festival. Jag ser framför mig att många människor kommer se det här som ett fint tillfälle att promenera i vår vackra stad och jag vet att många av våra lokala företagare lyfter fram festivalen som en viktig besöksanledning, säger kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).

Norrköping Light Festival är igång alla dagar klockan 16.00-24.00 mellan 1 december 2023 och 14 januari 2024. Här finns mer information om Norrköping Light Festival.

– Jag ser återigen fram emot Norrköping Light Festival och det ljus som installationerna sprider på fina platser i Norrköping. Det myllrar av människor på stan, på restauranger, i butiker och på caféer som skapar gemenskap och liv. Är man nyfiken på att få veta mer om ett urval av installationerna och Norrköping så finns det möjlighet att boka en ljusvandring som arrangeras av Norrköpings Stadsmuseum, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator.

Norrköpings stadsmuseums ljusvandringar är varje lördag och söndag klockan 16.00–17.00 med start vid stadsmuseet. Här finns information om ljusvandringarna.

Samtidigt som Norrköping Light Festival öppnar tänder också NKPG city upp sin julbelysning.