Årets arbetsmiljöpris till Beroendecenter Trozelli

Publicerad
Vinnare tar emot pris på scen.

Foto: Magnus Andersson

Beroendecenter Trozelli på socialkontoret tilldelas arbetsmiljöpriset 2023 för sitt arbete att utveckla arbetsmiljön, vilket gynnar både medarbetare och klienter. Priset delades ut på den årliga Ledardagen av Carola Lilja, tf HR-direktör, och Anna Selander, kommundirektör och vd Rådhus AB.

– Självklart är det en stor ära att få dela med sig till andra av den resa vi gjort tillsammans. Att få visa konkreta exempel på att både tillitsbaserat ledarskap och medarbetarskap verkligen gör skillnad i praktiken, varje dag. Jag är mäkta stolt över Beroendecenter Trozellis arbete, alla medarbetare och det ledarskap jag står för, säger Hanna Geronson, tidigare enhetschef, som införde det nya arbetssättet.

Beroendecenter Trozelli arbetar med att ge stöd och hjälp till vuxna som har problem med alkohol, droger och/eller spel om pengar. Här erbjuds behandlingsmetoder både enskilt och i grupp samt ett drogfritt boende. Här finns också finns stöd till barn och unga som lever i familjer med missbruk.

– God arbetsmiljö för medarbetare och chefer är en av de absolut viktigaste frågorna för kommunen, därför är det här priset så värdefullt, säger Anna Selander.

Arbetsmiljöpriset delades ut för åttonde året i rad i samband med Ledardagen, som i år hölls i Flygeln. Priset bestod av blommor, diplom och en check om 30 000 kronor. Pengarna kan användas till förkovring inom arbetsmiljöområdet, föreläsning, social aktivitet eller något annat med koppling till enhetens fortsatta arbetsmiljöarbete.

– Med arbetsmiljöpriset lyfter vi fram goda föredömen som kan inspirera andra. Alla ställs vi inför olika utmaningar och det är viktigt att vi lyfter blicken och lär oss av varandra. Det är jättekul att få dela ut det här priset till Hanna Geronson och medarbetarna på Beroendecenter Trozelli. Vi hoppas att priset skapar stolthet och ger energi. Stort grattis, säger Carola Lilja.

Motiveringen:

Beroendecenter har genom sin dedikation till respekt och samarbete omvandlat en utmanande arbetssituation till en sammanhållen enhet. Deras arbete med att främja hälsa, utveckling, närvarande ledarskap och delaktighet har skapat en positiv arbetsmiljö där medarbetare trivs och klienternas behov tillgodoses på ett mer meningsfullt sätt.

Vinnaren är en god ambassadör och ett positivt exempel för det arbetsmiljöarbete som kommunen vill uppnå.