Många aktiviteter att välja på under jullovet

Publicerad
Skymningsbild i blått ljus med en julgran på ett torg och ett hus i bakgrunden.

Vintertorget. Foto: Norrköpings kommun

Under jullovet 20 december–5 januari erbjuds det många aktiviteter i Norrköpings kommun, bland annat läsning, pyssel och teater. Det mesta är gratis och det finns något för alla åldrar.

– I år har vi ett fantastiskt spännande och brett utbud av jullovsaktiviteter. Utöver en mängd föreningsdrivna utomhusaktiviteter kommer Teater Pelikanen bland annat att arrangera julföreställningen Lille Viggs äventyr på julafton i Kulturkvarteret Hallarna. I Konstmuseets film- och programsal Harlekinen blir det juldisco och den 20 december arrangerar Teater Röd föreställningen Sagan om den första tomtenissen i Vilbergens bibliotek. Vi ser fram emot ett roligt jullov där det finns något för alla, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör i Norrköpings kommun.

Hela Norrköping är upplyst och pyntad i julens och vinterns tecken, som exempelvis Vintertorget där det går att både låna och åka skridskor mitt i stan.

Här är ett axplock av andra aktiviteter under jullovet:

  • På Norrköpings stadsbiblioteks barnavdelning går det att låna så kallade lovpåsar med olika teman. De innehåller en bok och även pysselmaterial som passar till boken.
  • Fritidsgårdarna julbakar, spelar paketleken, visar julbio och har LAN.
  • Norrköpings stadsmuseum erbjuder Mystiska Händelser på Stadsmuseet och även Klura - Knep och knåp Forntid, Museibingo och Hitta föremålen.
  • Norrköpings Konstmuseum bjuder in till spännande visningar i samlingarna, kreativt skapande av egna konstverk och disco tillsammans med museets pedagoger.

Läs mer om alla aktiviteter under jullovet, även näringslivets, på Visit Norrköpings webbplats.