Nyårspromenaden och årets nyårstalare 2023

Publicerad
Här syns polisen Benjamin Prom

Årets nyårstalare Benjamin Prom. Foto: Niclas Fasth

Han har jobbat som polis i 16 år och brinner för brottsförebyggande arbete och samverkan med andra myndigheter och samhällsaktörer. En annan stor drivkraft är att hjälpa ungdomar på glid. Årets nyårstalare är Benjamin Prom.

– Jag är både glad och stolt över det ärofulla uppdraget att få vara nyårstalare för vårt fina Norrköping. Vi lägger snart ett ganska tufft år bakom oss, med en oroväckande samhällsutveckling där Norrköping har drabbats hårt av det grova våldet. Men samtidigt känner jag hopp när jag ser alla fantastiska människor som kämpar varje dag för att vi ska få en tryggare stad. Det är tillsammans som vi är starkast, säger Benjamin Prom.

Benjamin Prom är sedan sex år chef för områdespolisen i Norrköping.

– Benjamin är en person som varje dag bidrar till att göra skillnad för alla i Norrköping, gamla som unga. I en samtid där oroligheter har ökat i vårt samhälle ser Benjamin möjligheter hur vi tillsammans kan skapa en bättre och tryggare stad och med vilka verktyg som kan fungera, säger Clara Fyrberg, projektledare för Nyårspromenaden.

Nyårspromenaden i Norrköping har arrangerats sedan 1999. Den börjar med nyårstalet vid Grytstorget och avslutas på Tyska torget med barnkör, lasershow och tal av Norrköpings kommunfullmäktiges ordförande Anna Sotkasiira Wik. Promenadsträckan följer Norrköping Light Festivals installationer med flera programpunkter längs vägen.

– Varmt välkomna att fira in det nya året i gemenskap. Nyårspromenaden med underhållning, öppna muséer, caféer och restauranger är för alla åldrar och har blivit en kär tradition för många Norrköpingsbor och besökare, säger Anna Sotkasiira Wik, borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande.

Här finns årets program.