Nya Dragsbron öppnas

Publicerad

Nu är den nya Dragsbron på plats. Den gamla bron stängdes av för drygt ett år sedan på grund av rostskador. Den är nu ersatt av en ny bro i samma industriella karaktär som den tidigare.

Fredagen den 22 december från klockan 10.00 är den nya bron öppen för alla Norrköpingsbor som vill promenera över Strömmen vid Drags igen.

Dragsbron belyst

Nya Dragsbron är utformad för att bevara karaktären som präglade den gamla bron och som är typisk för den gamla fabriksmiljön i Industrilandskapet, samtidigt som den har ett nytt modernt formspråk. Det är arkitekten Gallardo Yébenes på arkitektbyrån Tyréns som har utformat den.

dragsbron beslyst

Dragsbrons historia
Dragsbron öppnades för allmänheten 1989 men fick sitt namn först 1993. Läraren Berit Nyberg på Folkparksskolan upptäckte att bron saknade namn och gav tillsammans med sina elever namnförslaget Dragsbron. Kvarteret hette sedan länge Drags eftersom man förr i tiden behövde dra båtarna på stockar på platsen för att komma förbi forsarna i Motala ström. Norrköpings kommun uppskattade namnförslaget från klass 3C i Folkparkskolan och i december 1993 fick Dragsbron sitt officiella namn.