Snart dags för julgransplundring

Publicerad

Tjugondag Knut är det dags för traditionsenlig julgransplundring på Tyska torget. Stora som små välkomnas att dansa ut julen tillsammans.

Lördag den 13 januari klockan 14.45 är det samling inför firandet som startar klockan 15.00. Hemgårdens folkdanslag leder dansen med klassiker som ”Små grodorna”, ”Prästens lilla kråka” och stamp- och klappfinalen ”Raketen”. Klockan 15.30 avslutas dansen och barnen får en varsin godispåse.

Evenemanget genomförs från och med i år av Upplev Norrköping.

– Julgransplundringen leds traditionellt av Hemgårdens Folkdanslag vilket vi är glada över. Lika glada är vi att dansen runt julgranen på Tyska Torget är uppskattad från år till år, av både små och stora besökare. Vi ser fram emot många glada toner och hoppas att alla kommer att få en riktigt rolig julgransplundring, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator.

Vintertorget är fortsatt öppet, vilket innebär att de som vill kan passa på att åka skridskor på den konstgjorda isen och använda grillplatsen.