Ansök senast 1 februari om svenska fanan

Publicerad

Vill din förening eller organisation ansöka om svenska fanan hos Stiftelsen Sveriges Nationaldag? Sista ansökningsdag är den 1 februari. Ni kan även ansöka om att få en flagga som hissats vid Riksdagshuset. Ett begränsat antal fanor delas ut av Hans Majestät Konungen under nationaldagen den 6 juni.

Människor på nationaldagsfirande.

Bild: Mostphotos

Ända sedan 1916 har Stiftelsen Sveriges Nationaldag delat ut fanor till föreningar och organisationer i landet för att främja intresset och respekten för Nationaldagen och den svenska flaggan som ytterst står för demokrati; rättvisa, yttrande- och tryckfrihet, fred och frihet.

Torsdag den 1 februari 2024 är sista dagen för föreningar och organisationer att skicka ansökan om att få en fana eller flagga som har suttit på Riksdagshuset under en dag.

Ett begränsat antal fanor delas ut av Hans Majestät Konungen vid det traditionella firandet av Nationaldagen på Skansen i Stockholm den 6 juni. Övriga tilldelningar av fanor överlämnas av landshövdingen vid en ceremoni på Residenset Linköpings slott.

Ansökan

Ansök innan den 1 februari 2024 om fana eller flagga hos Stiftelsen Sveriges Nationaldag via länken nedan.

https://nationaldagen.se/start/flaggan/ansok-om-flagga-och-fana/

Mer information

Läs mer om Stiftelsen Sveriges Nationaldag:

Stiftelsen Sveriges Nationaldag – Den officiella hemsidan för Sveriges Nationaldag och flagga (nationaldagen.se)

Läs mer om Nationaldagsfirandet i Norrköping: 

https://visit.norrkoping.se/nationaldagen