Unikt samarbete underlättar för nyexaminerade LiU-studenter att bo kvar i Norrköping

FOTO: NKPG City

Publicerad

I en unik satsning är Norrköping först i Sverige med att garantera nyexaminerade studenter en bostad efter sin examen. Bostadslöftet lanseras för att underlätta för nyexaminerade studenter från Campus Norrköping att stanna kvar, verka och bo i Norrköping.

Vi Bostadslöftets portal garanterar hyresvärdarna att alla studenter som har tagit examen från Campus Norrköping ska prioriteras för förstahandskontrakt vid lediga lägenheter.

Det är en stor ära att kunna presentera detta samarbete tillsammans med Linköpings universitet, Hyresbostäder, Lundbergs Fastigheter, Magnentus och Rikshem. Initiativet visar vår beslutsamhet att stärka Norrköping som en universitetsstad och främja tillväxten i staden. Vi ser fram emot att göra en positiv inverkan på vårt samhälle och stadens framtid, säger David Nilsson, Vd på NKPG City.

För många studenter har bostadsbristen i Norrköping varit ett hinder för att bo kvar och etablera sig efter sin examen. Tack vare Bostadslöftet hoppas man nu minska stressen och osäkerheten som följer med att söka bostad och samtidigt stärka Norrköping som studentstad och som en plats där studenter välkomnas att bo och arbeta även efter studierna.

Studenter söker de attraktiva programmen vid Campus Norrköping från hela Sverige. Redan tidigare erbjuder vi tillsammans med StudentBo en bostadsgaranti för studenter när de söker till Campus Norrköping och vi är stolta att vi nu i ett samarbete med Norrköpings största hyresvärdar kan erbjuda samma möjlighet för studenter med examen att bo kvar i Norrköping efter studierna, säger Martin Rantzer, Campusråd LiU

På Bostadslöftets webplats kan du läsa mer