De hedras med årets Honoris Causa-medaljer

Kommunstyrelsen har beslutat att dela ut Norrköpings hedersmedalj Honoris Causa – S:t Olofsmedaljen, till Louise Lindh, ordförande för Lundbergs fastigheter och fotbollstränaren Stefan Hellberg.

Publicerad

Louise Lindh, född i Norrköping 1979, är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och är sedan 2005 verksam inom Lundbergs Fastigheter. Sedan 2017 har hon arbetat som verkställande direktör för bolaget och i december 2023 meddelades att hon tar en ny roll där hon från och med 15 februari 2024 är ordförande för Lundbergs Fastigheter.

Louise får utmärkelsen med följande motivering:


Louise Lindh har under lång tid varit engagerad i Norrköpings utveckling och aktivt arbetat för Lundbergs medverkan i utvecklingen av framtidens Norrköping. Hon får Honoris Causa 2024 för hennes gedigna strävan att stå upp för ett historiskt arv och samtidigt leda ett av Sveriges största fastighetsbolag in i framtiden – med Norrköpingshjärtat på rätta stället.

Stefan Hellberg, född i Norrköping 1955, är en äkta Norrköpingsgrabb med en gedigen bakgrund som fotbollstränare. Stefan har fostrat många unga fotbollsspelare från knattefotboll till en gedigen utbildning inom IFK Norrköpings akademi. Han har också varit framgångsrik som assisterande tränare till en rad profiler som till exempel Jan Andersson och även varit huvudtränare i en annan Norrköpingsklubb, IF Sylvia. 

Stefan får utmärkelsen med följande motivering:


För sitt brinnande engagemang för ungdomar och sin eviga strävan att ge fotbollstalanger en fotbollsutbildning som gjort många talanger till fullfjädrade elitspelare. Han har påverkat och stötta många fotbollsungdomar även utanför fotbollsplanen – han är en äkta eldsjäl som förtjänar att lyftas fram i rampljuset.