Trygghetsinsatser efter måndagens våldsbrott

På måndagskvällen den 4 mars inträffade en skottlossning i Hageby och en man blev skottskadad. Med anledning av händelsen har ett trygghetscentrum öppnat upp i området dit den som känner oro kring den senaste tidens våldsbrott är välkommen.

Publicerad

Uppdatering 6 mars: Trygghetscentrumet håller öppet även onsdag 6 mars mellan klockan 10.00 och 18.00.

Trygghetscentrumet håller öppet från klockan 11.00 tisdag 5 mars i en lokal på våning 2 i Mirum Galleria. På plats finns kommunens krisstöd, Polisen och socialkontorets uppsökande team.

Vi får aldrig vänja oss vid våldet och det är därför som vi tillsammans behöver jobba förebyggande och långsiktigt. Kommunen prioriterar trygghetsarbetet och här behöver vi jobba tillsammans med företagare, föreningar och alla kommuninvånare. Tillsammans gör vi skillnad, säger Anna Selander, kommundirektör.

Det var under måndagskvällen som polisen larmades till Hageby efter en misstänkt skottlossning. Händelsen inträffade i Mirum Galleria. En skadad person påträffades på platsen.

Norrköpings kommun har en nära samverkan och dialog med Polisen, Mirum Galleria och andra aktörer. Utöver upprättandet av ett trygghetscentrum sker följande trygghetsskapande åtgärder.

  • Ökad polisnärvaro i aktuellt område.
  • Ökad närvaro av kommunväktarna i aktuellt område.
  • Socialkontorets uppsökande team kommer att öka sin närvaro i aktuellt område.
  • Kommunens krisstöd är aktiverat.

Tyvärr är gårdagens händelse en sorglig påminnelse om att det här ett omfattande samhällsproblem som vi kommer behöva jobba med under lång tid. Vi som kommun ska göra vårt jobb och det är bra att vi är på plats i området för att möta människors oro, jag har sagt det förut och jag säger det igen – Norrköping ska vara en trygg stad, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.