Nominera en cykelpendlare

För att uppmuntra fler att cykelpendla i stället för att åka bil delas cykelpendlarpriset ut. Initiativet började med ett medborgarförslag som klubbades igenom av kommunstyrelsen 2022. Vinnaren ska vara en person som cykelpendlar året om.

Publicerad

Kvinna på cykel i Industrilandskapet.

Foto: Mostphotos

Allmänheten, näringsidkare och intresseorganisationer med flera kan lämna in förslag gällande nominering. Känner du någon som cykelpendlar året om? Fyll i formuläret nedan senast söndag den 12 maj. Det finns några kriterier som vinnaren ska uppfylla:

  • Insatserna ska vara utförda i Norrköpings kommun.
  • Vinnaren kommer vara en invånare som cykelpendlar till och från arbete, skola eller annan sysselsättning året runt. Avståndet enkel resa bör vara cirka minst 5 kilometer.
  • Invånare som har växlat från att oftast bilpendla till att nu cykla prioriteras.
  • Om invånaren har startat initiativ till att få fler att cykelpendla, eller på annat sätt förespråkar cykel som transportsätt, vägs detta in i bedömningen.

Jury är enheten gata och trafik på samhällsbyggnadskontoret, som tillsammans med samhällsplaneringsnämnden och Cykelfrämjandet kommer att välja en vinnare som de sedan kontaktar. Vinnaren kontaktas tidig sommar 2024.

Skicka in en nominering via formuläret nedan: