Stor brandrisk i Östergötland Det är torrt i skog och mark och brandrisken är stor i hela Östergötland. Var försiktig om du grillar eller eldar. Här hittar du mer information

Augustifesten får ny plats för musik

Den 15–17 augusti är det dags för Augustifesten 2024. Likt tidigare år planeras det för en familjefest med musik, marknad, aktiviteter och underhållning för alla åldrar. RIX FM Festival återvänder till Vasaparken och nytt för i år är att Götaparken blir en ny plats för musikunderhållning.

Publicerad

Foto: Norrköpings kommun

Planeringen är i full gång och det är härligt att känna engagemanget från näringsliv, föreningsliv och andra intressenter. Vi märker redan nu att det är många invånare och besökare som ser fram emot Augustifesten och att stadsfesten är en självklar höjdpunkt i slutet av sommaren i Norrköping, säger Martin Roos, vd, Upplev Norrköping.

Nytt för i år är en scen i Götaparken med artistprogram och första akt som presenterats är Dina Ögon som precis avslutat en bejublad utsåld vårturné. Det nya scenområdet uppmanar besökare att resa hållbart med kollektivtrafik till Norrköping C och skapar på så sätt ett naturligt evenemangsstråk från Götaparken över Motala Ström och vidare in i stadsfesten.

Vi jobbar vidare med att få Augustifesten att växa lite mer för varje år. Augustifesten ska symbolisera gemenskap, glädje och fest, och det gör vi bäst tillsammans med näringsliv, föreningsliv, fastighetsägare och besökare. Norrköping ska få vibrera av god stämning under de dagar Augustifesten pågår och det känns jättekul att RIX FM festival återigen vill komma och sätta upp sin festival i Vasaparken, säger Carita Nord Isgren, projektledare Evenemang, Upplev Norrköping.

Läs mer om Augustifesten här: Augustifesten - Visit Norrköping