Akut brist på familjehem

Publicerad 11 oktober 2019 07:30

Kan du hjälpa till? Familjehemsenheten söker just nu familjehem med utrymme för att ta emot två barn i åldrarna 2-12 år.

Vi upplever att det är ovanligt svårt att rekrytera familjehem och jourhem i nuläget. Tyvärr sammanfaller detta med att vi under de senaste veckorna har fått in många behovsanmälningar om familjehems- och jourhemsplatser till barn i alla åldrar. I kontakter med familjehemssekreterare från andra kommuner, blir det uppenbart att bristen på bra familjehem inte enbart är ett bekymmer för Norrköpings kommun utan också är ett nationellt problem.

En av våra stora utmaningar i dagsläget är att hitta familjehem som kan ta emot syskonpar. Vi letar just nu efter cirka 10 familjer. Det är viktigt att barnen inte separeras utan får följas åt och växa upp tillsammans. Om vi hittar rätt familjer har vi idéer om hur vi kan erbjuda goda förutsättningar avseende stöd, ekonomi och utbildning. Din hjälp är värdefull!

Om du vill få mer information får du gärna kontakta oss på Familjehemsenheten: 011- 15 61 71 eller familjehemsenheten@norrkoping.se