Alkoholservering tillåts fram till klockan 22 från och med 1 mars

Publicerad 19 februari 2021 09:00

Den 24 februati 2021 meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten ytterligare åtgärder för att bromsa smittspridningen. I ett första steg begränsas öppettiderna på serveringsställen och restauranger från och med den 1 mars. Dessa kommer då att behöva stänga klockan 20.30.

Begränsningen gäller oavsett om alkohol serveras eller inte. Verksamheterna kan dock fortsatt leverera mat för avhämtning.

Detta innebär att det tidigare beskedet om att tillåta alkoholservering fram till klockan 22 inte längre gäller.

Läs mer om beskedet att serveringsställen ska stänga senast klockan 20.30 här.

Uppdaterat 25 februari 2021

Nyhet från 19 februari 2021:

Sedan i julas har restauranger inte fått servera alkohol efter klockan 20. Från och med 1 mars justeras gränsen så att alkoholservering blir tillåtet fram till klockan 22 igen.

Den nya förodningen gäller fram till 11 april, men nya beslut kan fattas som innebar att tiden förlängs eller förkortas.

Förbudet innebär att verksamheten får servera alkohol fram till klockan 22 och att verksamheten måste stänga senast 22.30. Samtliga gäster måste lämna lokalen inklusive eventuell uteservering senast 22.30.

Precis som tidigare finns möjligheten att öppna verksamheten igen efter klockan 23, men då utan alkoholförsäljning. Det går bra att servera mat och alkoholfria drycker samt lättöl och folköl efter klockan 23.

Du som driver en verksamhet med alkoholservering kan behöva justera ditt serveringstillstånd i och med de nya reglerna. Kontakta oss på Livsmedelsenheten genom att skicka ett mail till miljo@norrkoping.se så hjälper vi dig.

Under 2021 kommer kommunen inte att ta ut någon avgift för serveringstillstånd.

Folkhälsomyndigheten har samlat information för dig som arbetar inom restaurangbranschen - läs mer om vad som gäller här