Norrköpings kommun snabbrekryterar vikarier till vård och omsorg

Bild: Michael Erhardsson/Mostphotos.


Norrköpings kommun behöver rekrytera fler timvikarier till vård och omsorg. Detta för att vara beredda på en ökad frånvaro och ökad arbetsbelastning med anledning av coronaviruset. I första hand rekryteras personer med erfarenhet av vård- och omsorgsarbete som ska kan gå in och jobba med kort varsel.

Länk till platsannons

Vård- och omsorgsverksamheten i Norrköping fungerar i nuläget bra med befintliga vikarier som täcker upp vid frånvaro, men med anledning av det nya coronaviruset är detta något som snabbt kan förändras. Norrköpings kommun förbereder sig om det blir en situation med dels högre andel frånvaro bland medarbetarna, och dessutom om man får fler smittade personer i vård- och omsorgsverksamheterna att hantera.

– I nuläget märker vi en något högre frånvaro än vanligt och situationen är ansträngd, men det är ingen brist på medarbetare. Även om vi hoppas på det bästa måste vi planera för det värsta. Vi behöver fler vikarier för att vara redo, säger vård- och omsorgsdirektör Magnus Johansson.

Vård- och omsorgskontoret arbetar på att ta fram en kortare introduktion för att nya vikarier snabbt ska kunna komma på plats. I första hand handlar det om att rekrytera personer med erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, till exempel studerande eller nyblivna pensionärer, men andra målgrupper kan också vara intressanta.

–  Vi tror också att det finns lämpliga personer inom till exempel servicebranschen som drabbats av coronakrisen. Många som blir av med jobbet nu kanske kan göra en värdefull insats hos oss istället, säger Ludvig Andersson, gruppledare för semesterrekryteringen på kompetensförsörjningsenheten.

Samtidigt har nästan 1 000 sommarjobbsansökningar kommit in, och för att snabbt få in fler medarbetare i verksamheten ombeds de rekryterade vikarierna att börja jobba tidigare än vad som var tänkt.

Den som är intresserad av att göra en insats och hjälpa till med det viktiga jobb som görs inom omsorgen ansöker via platsannonsen.

Länk till platsannons