Ny chef för Norrköpings kulturskola utsedd

Publicerad 18 oktober 2019 14:12

Michael Brask blir ny chef för Kulturskolan.


Michael Brask blir ny chef för Norrköpings kulturskola. Han tillträder tjänsten i början av 2020.

–  Det är en överväldigande upplevelse att äntligen få kasta mig in i den kulturpedagogiska världen igen. Det blir ett kärt återseende och jag ser fram emot att ta nya kliv framåt med kulturskolans verksamhet tillsammans med personalen, säger Michael Brask.

Michael Brask började sin yrkesbana inom dansens värld som yrkesdansare och arbetade därefter som danspedagog och lärare. Han har varit enhetschef vid Kulturskolan i både Söderhamns kommun och Sigtuna kommun. De senaste fem åren har Michael Brask arbetat inom Norrköpings kommun som rektor för Skarphagsskolan och för närvarande som rektor för De Geergymnasiet och Kungsgårdsgymnasiet. 

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Michael då han har både kulturbakgrund som dansare, erfarenhet som ledare av kulturskola och de senaste åren även som rektor i Norrköpings kommun. Vi står inför stora utmaningar inom kultur-och fritidssektorn och jag är övertygad om att Michael är rätt person att tillsammans med oss andra chefer och medarbetare på kultur-och fritidskontoret ta oss an dem, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör. 

Michael Brask efterträder Hans Eriksson som går i pension vid årsskiftet.