Ny ljusinstallation till Norrköping Light Festival inför nyår

Konstgjort körsbärsträd som skimrar i guld och rosa, stående framför Rådhuset
Publicerad 29 december 2020 16:00

Lagom till nyår har Light Festival fått tillskott med en ny installation i form av ett körsbärsträd. Trädet, som kan byta tema och kommer att kunna användas i många sammanhang, representerar i sin första gestaltning hopp och framtidstro.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera den här ljusinstallationen. Den riktar sig till alla norrköpingsbor och besökare för att förmedla hopp om bättre och ljusare tider, vilket passar bra inför det nya året, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

Körsbärsträdet är just nu uppställt på Tyska Torget vid Rådhuset. Trädet kommer att kunna nyttjas under lång tid och i olika sammanhang som mässor, event och under kommande ljusfestivaler. Det är flyttbart och kan byta tema så att det passar den tilldragelse som det gäller. Kostnaden för trädet var 300 000 kronor.

– Just i år fanns det utrymme för detta i vår budget, framför allt på grund av att så många evenemang under året tyvärr har behövt ställas in. Därför ville vi försöka ge någonting extra till norrköpingsbor och besökare, säger Louise Flygt. Jag hoppas att många vill göra en alternativ nyårspromenad och på tryggt avstånd från varandra låta sig inspireras av både körsbärsträdet och andra installationer i Norrköping Light Festival. Att för en stund kunna få känna en gnista av hopp inför framtiden betyder ofta mer än man kan tro.

Eftersom det i år inte är möjligt att genomföra nyårspromenaden på traditionellt sätt publiceras under nyårsaftonen en nyårshälsning på Norrköpings kommuns webbsida och facebooksida där Irma Görtz (S), 1:e vice ordförande i kommunfullmäktige, håller tal. Utöver detta kommer klockspelet i Rådhuset också att stå för en nyårshälsning.