Om du har fått sms eller mejl om ekonomiskt bistånd

Uppdaterad information 19 oktober 12:10

Fredagen den 16 oktober skickades det ut information via e-post och sms till samtliga personer som någon gång har ansökt om ekonomiskt bistånd sedan 2013 via e-tjänsten. E-posten och sms:en innehåller information om hur du gör för att spara ner dokument (egna filer).

Dokument är sådant som du skickat med tidigare ansökan om ekonomiskt bistånd. Det kan vara en hyresavi, kontoutdrag eller andra intyg.

Du har fått ett sms eller mejl även om du ansökte för flera år sedan.

Hur sparar jag filer?

  • Informationen har skickats ut för att du ska kunna spara ner de dokument (egna filer) digitalt som du själv har sparat på Mina sidor.
  • Du behöver bara göra det om du har eget behov av att spara dessa filer. I så fall sparar du dessa digitalt på en dator eller annan lagringsyta som du använder.
  • Kommunen har redan de filer och dokument som behövs för din ansökan. Detta påverkar inte din nuvarande ansökan.
  • Den 13 november är sista dagen för dig att spara ner dokument (egna filer). Om du väljer att spara dem.

Har du frågor? Ring 011- 15 62 40

Publicerad 16 oktober 2020 14:56

Har du fått ett sms eller mejl om ekonomiskt bistånd idag, fredagen den 16 oktober?

Vi uppdaterar just nu vår e-tjänst kring ekonomiskt bistånd.

Om du har sparade dokument och uppgifter från dina tidigare ansökningar om ekonomiskt bistånd som du vill ska finnas kvar, behöver du logga in via minasidor.norrkoping.se och välja att spara ner dem på din egen dator. Då kan du enkelt ladda upp dem igen i den nya e-tjänsten. Om du inte sparar de uppgifter du vill ha kvar, kommer dina uppgifter och dokument att raderas den 13 november.

Din pågående ansökan påverkas inte.

Så här gör du för att spara dina uppgifter och dokument på din dator:

  • Klicka på länken i sms:et eller mejlet.
  • Logga in med e-legitimation på webbsidan du kommer till.
  • Ärendet visas och du kan ladda ner din uppgift som syns som pdf

Du har fått ett meddelande för varje ansökan du har gjort. Därför kan du ha fått så många sms eller mejl.
I varje sms och mejl finns en unik länk för varje separat ärende. Du behöver gå in i de ärende där det finns uppgifter som du vill spara ner.

Om du har olika uppgifter för varje ärende som du vill spara ner, så behöver du gå in i varje ärende. Om du inte har något pågående ärende gällande ekonomiskt bistånd eller uppgifter som du vill spara för framtiden, så kan du bortse från sms:en och mejlen du har fått.

Det är vanligt att man blockerar ett nummer om man får många sms på en gång. Det kan vara bra att avblockera numret för att kunna få fortsatt viktig information från Norrköpings kommun.


Här ser du ett exempel på var du hittar dina uppgifter.