Sjuksköterskor behövs till vaccineringen mot covid-19

Publicerad 04 januari 2021 08:30

Vård- och omsorgskontoret jobbar nu intensivt för att möta behovet av vaccinering, och söker därför legitimerade sjuksköterskor som vill bidra till arbetet med att vaccinera mot covid-19.

Intensiv vaccinationsperiod

Vaccinationen mot covid-19 påbörjades under söndagen den 27 december i Norrköping, och första prioriterade grupperna att få vaccin är personer som bor på särskilda boenden för äldre eller som har hemtjänst eller hemsjukvård.

Vård- och omsorgspersonalen har varit hårt belastade under året med anledning av coronapandemin, och det kommer fortsatt vara ett högt tryck under vaccinationsperioden. Därför behöver vård- och omsorgsverksamheterna förstärkning av legitimerade sjuksköterskor.

- Vi är förberedda på att våren kommer att bli intensiv. Vår ordinarie verksamhet rullar på som den ska och jämsides det arbetet har vi påbörjat vaccineringen för våra brukare. Att öppna upp för möjligheten att ta emot fler medarbetare som kan hjälpa till med vaccination avlastar vår ordinarie personal, som jobbar hårt även med andra uppgifter, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Här kan läsa mer om vaccinationen mot covid -19

Är du legitimerad sjuksköterska?

Anmäl dig via formuläret nedan eller ring kontaktcenter på telefonnummer 011-15 00 00 och du är en legitimerad sjuksköterska.

Du är välkommen att anmäla ditt intresse oavsett om du arbetar som sjuksköterska idag eller inte. Det spelar ingen roll om du till exempel är pensionerad eller har bytt yrke, men du måste vara legitimerad sjuksköterska.

Du får:

  • en introduktion och genomgång av allt du behöver veta för att du ska känna dig trygg och säker
  • full skyddsutrustning som används i allt nära arbete med patienter
  • bidra i kampen mot coronapandemin!

Vaccineringsperioden är påbörjad men vi vet inte hur länge den kommer pågår, så därför kan vi just nu inte säga exakt när vi behöver förstärkning.

Efter intresseanmälan

När vi har fått din intresseanmälan så kontaktar vi dig om vi behöver din hjälp i vaccinationen mot covid-19. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta kontakt med alla som anmäler intresse, vi hoppas du har förståelse för det.

Anmäl ditt intresse här!
Är du legitimerad sjuksköterska? * (obligatorisk)
Om du inte är legitimerad sjuksköterska kan vi tyvärr inte ta emot din intresseanmälan.
Är du legitimerad sjuksköterska?


Har du körkort? * (obligatorisk)
Har du körkort?Här kan du till exempel berätta om du jobbar som sjuksköterska idag eller när du senast hade en tjänst som sjuksköterska, när du har möjlighet att hjälpa till och om det finns annan information som kan vara bra för oss att känna till.