Träffpunkter för äldre stängs från och med måndag 23 mars

Publicerad 20 mars 2020 13:46

För att minska spridningen av det nya coronaviruset håller Norrköpings träffpunkter för äldre stängt från och med måndag 23 mars och tillsvidare. Beslutet har tagits i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendation att personer över 70 år just nu bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går.

– Vi behöver hjälpas åt med att skydda de mest sårbara i samhället – våra äldre och de som är sjuka, därför har vi idag beslutat att vi stänger våra träffpunkter för äldre tillsvidare, säger Olle Vikmång (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

129 personer har måltider på träffpunkterna som insats från kommunen. De får från och med måndag sina måltider levererade hem istället, och kommer att bli kontaktade av biståndshandläggare under fredagen.

– Det känns tråkigt att vi under en period inte kommer kunna hålla våra träffpunkter öppna. Vi vet att de är viktiga mötesplatser för våra äldre. Men under rådande omständigheter känns det bra att vi snabbt kan ordna alternativ till dem som har måltider på träffpunkt som beslutad insats från kommunen, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Ansök om måltider
Personer som brukar äta på träffpunkterna utan att det är en beslutat insats, till exempel för att de inte klarar av att laga mat själva, är välkomna att ansöka om måltider från kommunen.
Kontakta Mottagningsgruppen: 011-15 27 37
Telefontider: Helgfria vardagar 08.00–12.00

Mötesplats Asken öppen
Mötesplats Asken som är en träffpunkt för vuxna personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning eller ohälsa håller öppet som vanligt.