Unga KRIS i Norrköpings verksamhetsansvarige får årets 5 i 12 pris.

Publicerad

Lizylotte Hrehorczuk mottog årets 5 i 12 pris


Årets 5 i 12 pris tilldelas Lizylotte Hrehorczuk som är verksamshetsansvarig på KRIS samt unga KRIS i Norrköping.

Lizylotte är en förebild som själv befunnit sig djupt ner i ett missbruk och kriminalitet. I dag är hon verksamhetsansvarig på KRIS och unga KRIS i Norrkping.
– Jag vill först tacka för att just jag blev tilldelad fem i tolv priset.

Mitt arbete med unga och vuxna kriminella har varit och är en lärorik resa. Det har uppfyllt mitt liv av både glädje, tårar och nya kunskaper om ett annat sätt att visa vägen. Ibland behöver vi hjälpa till när man inte kan välja själv. Tuff kärlek och en massa kramar gör under med många människor, säger Lizylotte Hrehorczuk.
Hon föreläser och använder sina erfarenheter för att nå ut till andra som befinner sig i liknande situationer eller som riskerar att hamna där, och visa vägen till ett bättre och mer inkluderande samhälle.
– Jag har lyssnat och föreslagit en plan som vi genomför efter bästa förmåga. För mig har allt handlat om att ge tillbaka av det jag själv fått som en form av gottgörelse till samhället. Och att föra vidare budskapet om att alla kan leva drogfritt och fria från kriminalitet. Låt inte en trasig barndom eller fel val i livet ta över resten av livet, säger Lizylotte Hrehorczuk.

Årets pris delades ut digitalt av Andreas Bohlin som är ordförande för NoBrå (Norrköpings brottsförebyggande råd).
– För många människor med missbruksproblematik kan en framtid fri från droger och kriminalitet ses som ett svårt mål att nå. Genom sin kunskap, erfarenhet och framförallt som ett levande exempel, visar Lizylotte människor vägen mot en tryggare framtid och ger dem hopp om ett lyckligare liv, säger Andreas Bohlin (S).

Priset delades ut på Norrköpings kommuns facebook i dag, lördagen den 5/12 klockan 11:55.
Kommunens 5 i 12-pris har delats ut sedan 1999, för arbete mot främlingsfientlighet och för mänskliga fri- och rättigheter. Det är Norrköpings brottsförebyggande råd som utser pristagaren.