Ytterligare ett korttidsboende för personer med Covid-19 öppnas

Publicerad 24 april 2020 10:08

Det tillfälliga korttidsboendet för personer med Covid-19 på Kolonigatan 18 öppnade under vecka 15, och platserna har fyllts upp med patienter som skrivits ut från sjukhuset. Nu har lokaler på Södra Promenaden 2B också ställts om till ett korttidsboende.

Det första korttidsboendet för personer med Covid-19 har fungerat bra och fyllt sitt syfte. Nu väljer man att fortsätta med samma strategi och öppnar en till enhet, eftersom fler patienter med Covid-19 skrivs ut från sjukhuset med behov av vård på korttidsboende. Det nya korttidsboendet är redo att ta emot de första patienterna under vecka 18. 

- Flera äldre som vårdas på sjukhus blir lyckligtvis tillräckligt krya för att få komma därifrån, men innan de är så pass bra att de får komma hem igen så tar vi hand om dem på våra korttidsboenden, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Lokalerna på Södra Promenaden 2B har tidigare använts för särskilt boende, men har stått oanvända sedan början av året i väntan på att göras om till LSS-boende.