Eneby BK får Tillgänglighetspriset 2021


Eneby BK tilldelas Tillgänglighetspriset 2021 för sitt inkluderande arbete och för att de gör det möjligt för människor att idrotta utifrån sina egna förutsättningar och på lika villkor.

  • – Fotboll för alla (FFA) är Eneby BK´s verksamhet för ungdomar med funktionsvariationer. Jätteroligt att få pris för bra saker och detta pris värmer hela föreningen. Att vi verkligen kan erbjuda FFA är vi stolta över. Vi vill fortsätta utveckla Eneby med ännu bättre tillgänglighet och bidra till folkhälsa i allmänhet även om vi sysslar med fotboll i synnerhet, säger Jörgen Lindström, marknadsansvarig i Eneby BK.
  •  

Tillgänglighetspriset delas ut varje höst till en verksamhet, förening eller organisation som använder sin kreativitet och kunskap för att göra sin verksamhet mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar.

  • – Juryn vill i år uppmärksamma Eneby BK:s fina jobb med att möjliggöra idrott för alla och sätta fingret på vikten av inkludering i föreningslivet, säger Emma Johansson, sakkunnig på vård- och omsorgskontoret.
  •  

Prisutdelningen av tillgänglighetspriset kommer att ske tisdagen den 26 oktober kl. 18.00 på Maxihallen. Prisutdelare är kommunalrådet och juryns ordförande Karin Jonsson (C).

  • – Tyvärr är det ingen självklarhet att alla har möjlighet till att exempelvis spela fotboll på sina egna villkor. Därför känns det bra att kunna dela ut priset till en förening som aktivt visar att de tycker den här frågan är viktig, säger Karin Jonsson (C).