Jonas Nilson blir ny vd för Norrköping Science park

Jonas Nilson, vd NOSP, står utomhus vid arbetets museum
Publicerad

Den 1 februari tillträder Jonas Nilson som ny vd för Norrköping Science Park, NOSP. Jonas Nilson har under ett års tid varit vice vd för Norrköping Science Park och bedöms ha mycket goda förutsättningar för att kunna garantera en fortsatt kontinuitet i utvecklingsarbetet.

– Jag ser det förstås som väldigt hedrande att få det här uppdraget. Att utveckla det hållbara samhället är viktigare än någonsin och i Norrköping har vi stora möjligheter att bidra till det genom att helt enkelt slå mynt av den starka forskningen som finns i vår kommun och få ut den till praktisk nytta, säger Jonas Nilson. En viktig del av det arbetet är att maximera förutsättningarna för företag, entreprenörer, forskning och det offentliga för att få innovationer till hållbara affärer och därmed arbetstillfällen.

Jonas Nilson har en bakgrund som utgörs av en kombination av ledande roller i utvecklingen av bolag med teknikhöjd, vilket inkluderat hela resan från startup till hållbar affär. Han var bland annat med och levererade de första kommersiella volyminstallationerna av bredbands-TV och streaming i världen. Utöver det har han även varit verksam inom områden som rör supply chain management och logistik.

– Jonas kompetens och kvalifikationer går i linje med vad som krävs för rollen. Hans driv kommer väl till pass i satsningen som nu sker för att växla upp kommunens näringslivsfrämjande arbete, och han har bidragit med goda insatser under året, säger Anna Thörn, kommundirektör.

– Vi är glada att Jonas har tackat ja till uppdraget. Han har rätt sakkunskap och erfarenhet för rollen som vd och har sedan han anslöt till Norrköping Science Park aktivt bidragit till att utveckla bolaget på ett positivt sätt, säger Lena Byström (S), ordförande NOSP.

I sin roll som vd för NOSP ingår även Jonas Nilson, tillsammans med övriga bolags-vd:ar och kontorsdirektörer i kommunkoncernens ledningsgrupp, med uppdrag att arbeta för en sammanhållen utveckling av Norrköpings kommun.