Barn målar vykort till äldre inför Alla hjärtans dag

Foto: Norrköpings kommun

Nu är projektet Kära hjärtanes igång. Under januari månad har barn på kommunens förskolor och elever i grundskolans lägre årskurser målat vykort som ska delas ut till äldre personer i kommunens verksamheter på Alla hjärtans dag den 14 februari. Totalt ska 7 000 vykort delas ut.

– Det här är ett sätt att samverka både mellan kommunens verksamheter och mellan generationer. Vi ser det som ett bra tillfälle att ge unga och gamla människor möjlighet att ge och få lite kärlek och omtanke, säger Lars Ahlin, verksamhetsutvecklare inom kultur på vård- och omsorgskontoret.

Barnen och eleverna på de förskolor och skolor som är med i projektet har målat antingen på blanka vykort som skickats ut till dem där det på baksidan finns en förtryckt text: ”Från ett litet hjärta till ett som klappat länge”, eller på vykort i A5-storlek som de skapat själva.

– Beundransvärt och behjärtansvärt! Helt klart ska ett litet hjärta glädja ett äldre hjärta, och Jag vet att det verkligen behövs och uppskattas. Flera elevers kommentar när jag berättade om projektet var " Jaaa, det gör vi såklart. De kommer att bli glada när de får våra fina kort!”, säger Emma Gunnarsson, lärare, Tamburinens skola.

– Det här är första året vi gör detta, men vi hoppas på att barnen ska kunna sprida kärlek till de äldre även nästa år, säger Lars Ahlin.