Nyheten är äldre än 11 månader och kan innehålla inaktuell information.

Ta emot och ge stöd i en orolig omvärld

Det händer mycket i omvärlden just nu och både barn och vuxna kan känna oro och stress. Det finns dock stöd att få för att hantera oron. Tänk på att du inte är ensam. Här följer ett antal länkar med information om hur du kan hantera din egen och andras oro.

Det kan vara svårt att prata med och möta barns oro. Det är dock viktigt att vuxna tänker på hur de pratar med barn som uttrycker oro över det som händer i världen. Här följer ett antal länkar från bland annat Försvarsmakten och Krisinformation.se som hjälper dig att möta och hantera barns oro.

Du som är barn ser kanske på nyheterna och det sprids information på sociala medier om det som händer i världen. Det kan komma många frågor och väcka oro. Om du känner att du vill prata med en vuxen men inte dina föräldrar kan du vända dig till en annan vuxen som du har förtroende för. Till exempel en lärare eller kurator på din skola. Du kan också ringa till BRIS (Barnens rätt i samhället). De har en stödtelefon där du kan få tala med en kurator.

Telefon: 116 111. Telefonen är alltid öppen - även på natten.
Bris webbplats