Första spadtaget på Klinga för Almroths

Publicerad

Nu är Almroths lagerbygge på Klinga verksamhetsområde igång. På onsdagen togs det första spadtaget på den första etappen – som bara den kan ge flera hundra jobb.

Den första byggnaden av tre kommer att bli omkring 300 meter lång och hyras ut till logistikföretaget Almroths. Här ska de ha ett e-handelslager åt sina drygt 70 kunder varav flera är kända varumärken.

Almroths räknar med att kunna flytta in 1 april 2023 och flytten innebär att deras verksamhet kan samlas på ett och samma ställe vilket inte bara betyder fördelar för dem själva- det finns också en miljöaspekt. Samordningen innebär färre lastbilar som rullar eftersom de nu kan fyllas optimalt.

Almroths logistikverksamhet sysselsätter idag ca 200 personer och man räknar med att kunna erbjuda drygt ytterligare 200 personer arbete i och med bygget.

– "Äntligen" är känslan i dag. Det här betyder att vi kan samla oss. Vi är utspridda på en massa ställen i Norrköping, där vi har ungefär 90 000 kvadratmeter som vi hyr och våra nya lokaler innebär positiva effekter inom både hållbarhet och medarbetarfrågor, säger Calle Svensson, vd Almroths Express & Åkeri AB.

Arbetet med Klinga verksamhetsområde fortsätter med efterföljande etapper som förutom logistikbyggnader innebär planer på grönytor, promenadstråk och lokaler för fritidssysselsättningar.