Trädgårdslust tillbaka efter två års uppehåll

Publicerad
Bild på blommor i lila och rosa toner från Trädgårdslust 2019 

Lördagen den 21 maj är det åter dags för Trädgårdslust på Färgargården i Norrköping. Evenemanget, som arrangeras av Norrköpings kommun i samverkan med Billbäcks plantskola, har påverkats av covid-19 men är nu tillbaka med allt ifrån växter och hantverk till lokalproducerade varor och underhållning.

– Det känns fantastiskt att få arrangera Trädgårdslust igen och gemensamt fira vårens och sommarens ankomst! Trädgårdslust på Färgargården är ett riktigt ”feel good”-evenemang och vi är många som har längtat efter denna dag, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator. Billbäcks plantskola i Svärtinge fortsätter samarbetet med oss och det är vi också väldigt glada över såklart!

Trädgårdslust är ett evenemang med fokus på trädgård och det gröna livet som riktar sig till både stora och små besökare. Ett 40-tal utställare presenterar lokalproducerade varor inom trädgård, hantverk och mat. Tillsammans med en rad olika aktiviteter skapar detta en inspirerande mix för besökarna, som vid fint väder brukar uppgå till omkring 6000 personer.

Evenemanget genomförs i år den 21 maj mellan klockan 10-15, och just nu pågår bland annat ett arbete med att ta emot intresseanmälningar.

– Vi är mitt i planeringsprocessen och söker både utställare och inspiratörer till evenemanget. Bland annat hoppas vi att kunna få med personer och företag med stark anknytning till hållbarhet och miljö. Det är ett spännande arbete och vi ser fram emot att välkomna besökarna till ett härligt evenemang!, säger Carita Nord Isgren.

Läs mer om Trädgårdslust här:
Trädgårdslust