Nationell vaccinationsvecka

Publicerad

Vaccination ses som det viktigaste verktyget mot covid-19, och i Sverige har vi nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än 1 miljon människor över 12 år som ännu inte tagit sin första dos. Därför genomförs nu en nationell vaccinationsvecka med fokus på att ännu fler ska vaccinera sig, för att skydda sig själva och andra.

Vaccinationsveckan genomförs under vecka 11, mellan den 14-20 mars. Under de här dagarna arrangerar Region Östergötland en rad aktiviteter. Via länken kan du hitta mer information och även ta del av en webbsändning från regionen där du får svar på frågor som varför man ska fortsätta att vaccinera sig, och ifall det är för sent att börja vaccinera sig om man ännu inte tagit sin första spruta.

Här hittar du information från Region Östergötland om vaccinationsveckan:
Nationell vaccinationsvecka (regionostergotland.se)


Under veckan finns det också extra många möjligheter till drop in-vaccination.
Här hittar du information om alla drop in-tider i Östergötland:
Drop in för vaccination mot covid-19 i Östergötland


Nedladdningsbar information i samband med vaccinationsveckan

Det är viktigt att så många som möjligt nås av information om vaccinationerna. Folkhälsomyndigheten har därför tagit fram information både på svenska och andra språk som man exempelvis kan printa ut och sätta upp, eller sprida digitalt.

Här hittar du Folkhälsomyndighetens information i samband med vaccinationsveckan:

Ladda ner film om vaccinationsveckan (fohm.se)

Informationsmaterial för nationella vaccinationsveckan (fohm.se)