Ny digital tjänst för den som vill erbjuda boende till flyktingar

Viljan att hjälpa till med anledning av kriget i Ukraina är stor. Norrköpings kommun underlättar nu genom en ny e-tjänst för den som vill erbjuda ett boende till flyktingar.

 – Att se kraften och viljan i samhället att hjälpa till värmer. Redan tidigare har man kunnat lämna vissa uppgifter till vårt Kontaktcenter. Genom den nya e-tjänsten blir det lättare för oss att sammanställa informationen och om behov skulle uppstå skicka den vidare till andra myndigheter och organisationer., säger kommundirektör Anna Thörn.

Om det boende man erbjuder skulle behövas blir man kontaktad. Om behovet däremot inte uppstår sker ingen återkoppling.

Den nya E-tjänsten lanseras fredag 18 mars och finns tillgänglig via kommunens hemsida, norrkoping.se. Här kan privatpersoner erbjuda boende till flyktingar och uppge exakt vad det är de erbjuder och under vilken tid.

  •  – Det handlar om att ta vara på det engagemang som finns bland allmänheten och i civilsamhället. Om det skulle uppstå en situation där migrationsverket signalerar att den här typen av boende kommer att behövas så har vi en lista att utgå ifrån, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S).

Här hittar du e-tjänsten där det går att lämna sina uppgifter om man vill erbjuda boende till flyktingar.