Parkeringsappen förändras – välj om du vill slippa serviceavgiften

Publicerad

Från och med 20 april gör EasyPark en förändring i appen för Norrköpings kommuns parkeringar. Genom att välja inställning kan du slippa en serviceavgift.

När du parkerar på en kommunal parkeringsplats betalar du din parkeringsavgift via en p-automat eller via EasyParks app i telefonen. EasyPark finns i många städer och i avtalet med Norrköpings kommun ingår att inga extra serviceavgifter ska tillkomma.

Den 20 april kommer appen att uppdateras och inför det kommer du som kund att få ett pop up-meddelande där du uppmanas att göra ett aktivt val: EasyPark Standard eller EasyPark Lokal.

  • Lokal innebär att man endast betalar för sin parkering och ingen övrig kostnad tillkommer. Den lokala varianten fungerar enbart på Norrköpings kommuns parkeringar.
  • Standard innebär att man kan parkera med EasyPark även i andra städer och hos privata aktörer som använder EasyPark. En serviceavgift tillkommer på 15 procent per köp.

Ditt val sparas i appen och du kan alltid ändra det senare. Åker du till en annan kommun och ska betala för parkering där, får du en notering om att ändra inställningen.

– När vi upphandlade parkeringstjänsten för Norrköpings kommuns parkeringar var det viktigt för oss att inte några extraavgifter skulle tillkomma för de som parkerar på kommunens parkeringar. Därför vill vi nu tydligt informera om de nya förutsättningarna, säger Maria Larsson, gruppchef för parkeringsenheten, Norrköpings kommun.

Mer information hittar du på EasyParks webbplats:

Välkommen Norrköping - EasyPark Group

Du kan också ringa deras kundservice på telefon 077-011 22 00.