Äntligen dags för guldmiddag!

Onsdag 20 april är det dags för Norrköpings kommuns guldmiddag i Stadshuset. Under kvällen hyllas de personer i kommunen som under året stått för fina prestationer inom idrott, kultur och näringsliv. Bland annat kommer alpina OS-medaljören Ebba Årsjö.

Guldmiddagen skulle ordnats redan i februari men då tvingades arrangemanget att ställa in på grund av de restriktioner som då rådde.

Norrköpings kommun har sedan 1998 uppmärksammat personer i kommunen som under året utfört storstilade prestationer inom idrott, kultur och näringsliv. Norrköping kommun vill på detta sätt belöna dem för sina insatser och för deras betydelse för Norrköping.

Till årets guldmiddag kommer förutom Ebba Årsjö även medlemmar ur rugbyklubben Trojáns damlag som tog SM-guld 2020, Emil Millan de la Oliva som tog ett SM-guld i friidrott 2021 och Anna Ringholt med titeln Årets ridlärare från Åby ridklubb.

Dessutom kommer Nicole Biegniewska, vinnare i Golden Classical musical awards 2021, Jimmy Thörnfeldt, låtskrivare till Tusses bidrag i Melodifestivalen och Anneli Lindberg, mottagare av Norrköpings kommuns kulturstipendium till Moa Martinsons minne.

Från näringslivet kommer flera företag som tillsammans vunnit priset Årets Fasad 2021 för kvarteret Gamla Tullhuset 1. Kommer gör också Leons gatukök har vunnit pris som Årets korvkiosk och ICA Supermarket Smedby som är Årets säljraket.

Värdar för middagen är kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S) samt kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S).