Moa-mottagningen och polis föreläser för tryggt studentfirande

Publicerad

Efter ett pandemi-uppehåll får gymnasie-treorna som tidigare besök av Moa-mottagningen och polis inför studenten. De ger information och svarar på frågor för att studenterna ska få ett tryggt studentfirande.

- Vi på Moa-mottagningen finns med för att berätta var man kan vända sig om man är orolig för sig själv eller en kompis när det gäller alkohol och droger, säger Kerstin Jagesten, kurator.

Polisen föreläsning handlar dels om lagstiftning och vad konsekvenserna blir om man bryter mot dem, till exempel var i Norrköping är det tillåtet att dricka alkohol och varför man inte ska låna ut ett ID-kort till en minderårig. Ungdomarna får också råd för att undvika situationer där de själva kan bli brottsoffer, som att inte ska ställa ifrån sig sitt glas på krogen och planera för att ta sig hem på ett säkert sätt.

Föreläsningarna är en del av samverkan mellan gymnasieskolorna, utbildningskontoret, socialkontoret och Polisen för att studentveckan ska vara trygg och säker för alla.