Jack Vreeswijk gästar traditionellt nationaldagsfirande i Olaiparken

Foto på fyra stycken svenska flaggor på flaggstångar. 
Publicerad

Efter att under två år ha tvingats fira nationaldagen digitalt på grund av pandemi är det traditionella och uppskattade firandet i år tillbaka i Olaiparken. Som vanligt med fullt av aktiviteter och uppträdande. Nationaldagstal hålls av kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S).

Jack Vreeswijk gästar traditionellt nationaldagsfirande i Olaiparken
6.5.2022 10:00:00 | Norrköpings kommun
Efter att under två år ha tvingats fira nationaldagen digitalt på grund av pandemi är det traditionella och uppskattade firandet i år tillbaka i Olaiparken. Som vanligt med fullt av aktiviteter och uppträdande. Nationaldagstal hålls av kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S).

– Vi vet att nationaldagsfirandet uppskattas av väldigt många och det känns jättekul att vi i år kan vara tillbaka i Olaiparken. Nu hoppas vi att många sluter upp och vill vara med och fira, säger Maria Sayeler Behnam (S).

Enligt tradition skjuts det också salut från toppen av Olaikyrkans klocktorn av Greve Stenbocks Karoliner. Detta markerar starten av det formella programmet. Förutom nationaldagstalet innehåller programmet inslag som flaggutdelning, folkdans och musikunderhållning. Norrköpings ungdomsmusikkår brukar vara ett uppskattat inslag likaså den avslutande konserten i parken där vi i år har den stora glädjen att presentera Jack Vreeswijk.

– Under dagen bjuds det också på kaffe, saft och kaka till alla besökare och familjeunderhållning i form av Barnens Allsång, ansiktsmålning, tävlingar och ballonger till de små. Det blir ett traditionellt nationaldagsfirande där man kan mötas och umgås, säger Maria Olofsson, eventkoordinator i Norrköping kommun.

Den 6 juni firas också motorhistoriska dagen och på plats i Olaiparken finns Norrköpings veteranbilsklubb och visar upp sina fina bilar.

En annan tradition som återupptas detta år är Nationaldagskonserten i Rådhusets trapphall klockan 20.00.

Läs mer om Nationaldagsfirandet