David Bergström hedras med årets Honoris Causa-medalj

Publicerad

Kommunstyrelsen har beslutat att dela ut Norrköpings kommuns hedersmedalj Honoris Causa – S:t Olofsmedaljen, till David Bergström, tidigare basketstjärna och numera klubbdirektör för Norrköping Dolphins.

Medaljen kommer att delas ut på Louis De Geer Konsert och Kongress den 14 maj klockan 17:00.

David Bergström får utmärkelsen med följande motivering:

Som spelare hann David Bergström med collegespel i USA, proffsspel i Belgien och Frankrike, 67 landskamper och SM-guld.

Genom sin karriär har han som lagkapten i Norrköping Dolphins och med sin personlighet varit ett föredöme för både ungdomar och lagkamrater. Ett bevis på detta är att tröja nummer 11 hänger i taket på Stadium arena.

Davids ledaregenskaper bevisas återigen då han de senaste åren varit med och drivit utvecklingen i Norrköping Dolphins, både på och utanför planen. Inte minst genom det integrationsarbete Norrköping Dolphins driver genom bland annat ”Basket där du bor”.

Genom sitt arbete har David Bergström bidragit till att befästa Norrköping som en av landets bästa basketföreningar, där ungdomar får möjlighet att utvecklas och blomstra.

Både som spelare och ledare har han starkt bidragit till att utveckla basketen och att sätta Norrköping på kartan.