Första delen av Östra Promenaden snart klar - välkommen att fira att Gustav Adolfsplan åter öppnar

Publicerad
Grönskande Gustav Adolfsplan

Snart öppnas Gustav Adolfsplan upp igen. För att fira det bjuder Norrköpings kommun in till en fika i det gröna med bland annat tal, en utställning om promenaderna och musik av SON:s brassensemble

Fredag 3 juni, Gustav Adolfsplan, klockan 14.30-16.30

Besökare av arrangemanget möts av Lindmonumentet som står klart med sin utsmyckning, och de nyplanterade lindarna återskapar en miljö som kan liknas vid promenaden som den en gång var när den planterades i slutet av 1800-talet. På plats bjuds den som vill även på fika och kan lyssna på SON:s brassensemble, samt får veta mer om både projektet och kommunens arbete med att bevara och utveckla promenaderna.

Läs mer om Östra Promenaden på norrkoping.se


Information kopplad till trafiken: Firandet sker den 3 juni eftersom fotgängare och cyklister då kan passera platsen i stor utsträckning, samtidigt som den fortfarande inte trafikeras av motordrivna fordon. Den motordrivna trafiken släpps sedan på tisdagen den 7 juni klockan 05:00. I och med att Gustav Adolfsplan och första delen av Östra Promenaden öppnas, kommer samtidigt även Södra Promenaden samt infarten till Norrköping via Trafikplats Ljura också att kunna börja trafikeras igen.