Föreläsning om hur vi kan bryta isoleringen bland äldre

Publicerad

"Bra är det nya bäst - Verklig motivation och arbetslust" heter en inspirationsföreläsning som hålls den 14 juni i Hörsalen. Föreläsningen vänder sig till medarbetare inom vård och omsorg som möter äldre.

Olof Röhlander är en av Sveriges prisade och populära föreläsare som inspirerar, väcker tankar och lockar till skratt! Han är expert på mental träning och guidar dig/er till att få ut hela den enorma potential som finns inom alla. Olof Röhlanders nya roliga inspirationsföreläsning tar tag i det som är viktigt för att kunna skapa verklig motivation och arbetslust. Han reflekterar kring James Clears bok 1%-metoden och jämför med att ha en klok vän bredvid sig, som vill väl och visar hur man omvandlar avsiktsförklaringar till konkreta vanor och vidare till önskvärda resultat. Sprunget ur egna erfarenheter och den senaste forskningen om motivation talar han om frågor som rör det egna ansvaret, förändringar, hantering av press, bemötande och om att bli bättre på att komma överens trots olikheter. Du kommer att få lyssna på en inspirerande och lärorik föreläsning som är fylld med energi, igenkänning och skratt.

Upplägget för eftermiddagen är en 90-minuters lång föreläsning och en 25-minuters workshop.

Tid: Måndagen den 14 juni kl 13:30-15:30
Plats: Hörsalen, Hörsalstorget, Drottninggatan 48 i Norrköping
Föreläsningen är gratis, men du behöver anmäla dig här: Till anmälan för privata aktörer

Föreläsningens målgrupp

Medarbetare inom både kommunal och privat vård och omsorg som arbetar med äldre som fortfarande bor kvar hemma. Det kan till exempel vara hemtjänstpersonal, träffpunktpersonal, arbetsterapeuter eller anhörighetsstöd. Vi vänder oss också till externa föreningar, organisationer, kyrkor och friskvård som arbetar med seniorer.


Denna föreläsning är en del i en ny strategi för att bryta isoleringen bland äldre. Vi kallar den för ”Limpan”. Strategin finansieras av statliga medel och är en del av omställningen till Nära vård Östergötland.