Norrköpings kommun satsar på sommarlovsaktiviteter

Bild: Norrköpings kommun

Till sommaren blir det mängder med olika sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Norrköping. Norrköpings fritidsgårdar arrangerar danscamp, Filmcamp, Legacy Dance Camp, Street Art och Urban Music Camp. Det blir sagostund i Vasaparken, skönt sommarhäng i Navestadhallen och Sydvallen samt boxning och rugby på IP Borgsmo. Och mycket mer.

I år gavs inga statliga bidrag till kommunerna för att kunna erbjuda avgiftsfria sommarlovsaktiviteter. Norrköpings kommuns kommunfullmäktige har därför beslutat att gå in med  4,5 miljoner kronor för att möjliggöra för kommunala enheter och föreningsliv att arrangera sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Norrköping.

– Vi är glada för att vi fått medel för att kunna upprätthålla nivån på våra sommarlovsaktiviteter. Det känns extra viktigt att kunna erbjuda våra barn och unga en aktiv sommar i hela kommunen i år med anledning av allt som händer i världen, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

På Cnema kommer film visas från den 22 juli för hela familjen utan kostnad. Norrköpings konstmuseum kommer som vanligt att åka runt i kommunen med sin uppskattade Krumeluren Pop-Up där barn och unga får skapa sina egna konstverk. Stadsbiblioteket erbjuder sagostund i Vasaparken med lek och rörelse. Biblioteket bjuder också in till sommarens läsutmaning med spännande bokpriser och ger sig ut på sommarturné med Bokbussen och Bokcykeln Hjulia. 

Tidsresa med familjen
Årets nyhet på Norrköpings stadsmuseum är att familjer får åka på en tidsresa med Norrköpings gamla spårvagnar. I Navestad och Hageby erbjuder Adas United sommarfotboll, IK Sleipner har som vanligt fotbollsskolan Skrattis och RF/SISU samordnar öppna hallar med olika prova-på-verksamhet under namnet ”Hänget”. Norrköpings fritidsgårdar anordnar olika spännande och kreativa läger hela sommaren.
Visualiseringscenter har sommarlovsprogram från den 27 juni till den 14 augusti med ett brett utbud av domföreställningar i 3D, t.ex. Making Magic 3D – A Visual Effects Story och STORT 3D – En kosmisk resa genom tid och rum . Fri entré gäller till alla utställningar.

Låna gratis utrustning
På Fritidsbanken på Olai kyrkogata 38 finns sport- och fritidsutrustning att låna gratis i 14 dagar. Här finns bland annat fotbollar, skateboard, inlines och innebandy.

– Vi hoppas på härligt väder och då finns inget bättre än att vara aktiv utomhus. Det är bara att komma till Fritidbanken och låna den utrustning man vill ha, säger Maria Modig.

Alla sommarlovsaktiviteter finns på: Sommarlov 2022 - Norrkoping