Två av tre stipendier till Norrköping

Publicerad

Arkösunds Intresseförening har utsetts till årets landsbygdsstipendiat och Rodga Säteris "prasselkaka med citron och maräng" till årets Östgötadagsbakverk. Två av de tre priser som delas ut i samband med Östgötadagarna går alltså till aktörer i Norrköpings kommun. Grattis!

 

Första helgen i september varje år arrangeras Östgötadagarna - en form av öppet hus på landsbygden. I samband med detta utses varhe år årets landsbygdsstipendiat, årets konsthantverkare och årets Östgötadagsbakverk. Priserna delas ut av Region Östergötland på Linköpings slott av Landshövdingen i anslutning till dagarna.

Så här skriver Region Östergötland i sitt pressmeddelande:

Årets landsbygdsstipendiat tilldelas 15 000 kronor. Det är trafik- och samhällsplaneringsnämnden som utser denna stipendiat och i år blir det Arkösunds Intresseförening som enligt motiveringen "på ett aktivt sätt främjat besöksnäring och turism så att det gynnar både fast boende och besökare i Arkösund med omnejd." De senaste tre åren har föreningen ökat medlemsantalet från 240 till 600 och genomfört flera utvecklingsinsatser, däribland upprustning av de populära Badholmarna.

– Arkösund är en ort som genomgår en kraftig utveckling. Den insats som Arkösunds Intresseförening har bidragit med är beundransvärd. Att föreningen har ökat sitt medlemsantal så mycket visar på det intresse som finns bland de boende att också vara en del av ortens utveckling. Det är värt att uppmärksamma, säger Julie Tran (C), ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Läs Region Östergötlands pressmeddelande

Läs mer om Östgötadagarna