Information med anledning av den tragiska bilolyckan

Publicerad

Under måndagseftermiddagen inträffade en allvarlig bilolycka vid Himmelstalundsområdet där flera högstadieungdomar var inblandade. Tyvärr omkom en av ungdomarna och ytterligare ungdomar skadades. Utbildningskontoret har aktiverat sin krisgrupp med anledning av händelsen.

Klingsborgsskolan, där den omkomne ungdomen var elev, arbetar just nu med att organisera krisstöd tillsammans med elevhälsan. Skolan håller öppet för elever som har behov av att mötas och samtala, från klockan 9.00 på tisdag. Även Frinavets fritidsgård håller öppet under kvällen för elever och ungdomar.

- Det är en otrolig sorglig händelse och våra tankar går till de drabbade, anhöriga och närstående. Vi vet att många elever och personal är ledsna och det är viktigt att vi gör vad vi kan för att möta och fånga upp tankar och känslor, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.