Norrköpings kommun subventionerar inträdet på Centralbadet resten av sommarlovet

Publicerad

Himmelstalundsbadet har tvingats stänga för säsongen på grund av att pumparna skadades vid en översvämning i början av juli. För att Norrköpingsborna ska ha större möjlighet att besöka ett bassängbad i centrala staden under sommaren väljer Norrköpings kommun nu att gå in och subventionera inträdet till Centralbadet.

– Beskedet om Himmelstalundsbadets stängning togs emot med bestörtning av många Norrköpingsbor. Därför är jag väldigt glad över att kommunen och Medley snabbt har lyckats hitta en lösning som ger fler kommuninvånare möjlighet att besöka Centralbadets bassänger under återstoden av sommarlovet, säger Per Ziljat (S), ordförande i kultur - och fritidsnämnden.

Samtal om hur behovet av bad- och simaktiviteter för barn och unga samt övrig allmänhet har förts mellan Norrköpings kommun och Medley som driver Centralbadet och nu är parterna överens om en lösning.

Sommarlovsbadet innebär 75 procents rabatt på den ordinarie dagsentrén vid Centralbadet under perioden 25 juli till 16 augusti (kommunala skolan startar 17 augusti). Det rabatterade inträdet ger allmänheten tillgång till sim- och badpooler inomhus och utomhus (inte gymmet).

– Vi som jobbar för Medley är glada över att kunna bidra till den här lösningen. Speciellt viktigt är det för barn, unga och familjer som behöver aktiviteter fram till sommaren är slut. Till våra medlemmar och gäster med säsongskort vill jag säga att kommun rabatten endast gäller en förhållandevis kort del av hela säsongen och att Medleys utomhusbassäng är öppen hela augusti, säger Jessica Bermhed, ansvarig för träning- och hälsa på Medley.

Förutom subventionerade entréer kommer Norrköpings kommun att stötta ekonomiskt så att Medley under perioden kan ta in ytterligare utbildad personal för bad och livräddning. Medley kommer också att kunna nyttja kommunens väktare vid behov. Totalt beräknas kommunens kostnad för avtalet att uppgå till drygt 1 miljon kronor.

– Att Himmelstalundsbadet tvingas hålla stängt under sommaren är väldigt tråkigt. Vi vet att det är mycket uppskattat av Norrköpingsborna. Därför känns det jättebra att det nu finns ett beslut om att genom kraftigt rabatterade priser ge fler tillgång till Centralbadet, ett stadsnära bad med utomhusbassäng, säger kultur- och fritidsdirektör Maria Modig.

Beslutet om tilläggsavtalet med Medley fattades genom ett ordförandebeslut av kultur- och fritidsnämndens ordförande fredag 22 juli.