I helgen gör landets bästa friidrottare upp om SM-medaljerna

Maja Nilsson och Thobias Montler

På fredag går startskottet för SM i friidrott på Norrköpings Friidrottsarena som kommer att rama in SM-helgen på ett fantastiskt sätt under tre dagar.

Norrköpings Friidrottsarena invigdes i juni 2019 och är en skräddarsydd arena för friidrott. Årets SM i friidrott blir idrottsstaden Norrköpings första SM sedan 1906, då tävlingen gick av stapeln på anrika Idrottsparken. Däremot har arrangörsföreningen Tjalve stått värdar för bland annat inomhus-SM både 2013 och 2019 samt lag-SM-finalen 2016.

På torsdag den 4 augusti klockan 14:00 hålls en öppen presskonferens inför SM på torget inne i Linden köpcentrum. Där kommer VM-deltagarna Maja Nilsson, höjdhopp och Tobias Montler, längdhopp samt våra lokala ”hopp” Linus Jönsson, stavhopp och August Mollén, löpare 1500, meter finnas på plats. Dessutom kommer Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska friidrottsförbundet, samt representanter för Tjalve Friidrott och Norrköpings kommun som arrangörer att delta.