Friidrotts-SM i Norrköping bjöd på regn, sol och rekord

Publicerad

SM i friidrott har genomförts i Norrköping – Sveriges bästa idrottsstad 2022. Helgens omkring 10 000 besökare fick uppleva sol, regn, rekord och fantastisk stämning. 92 st nya personliga rekord gjordes av de omkring 500 atleterna som tävlade. Simon Pettersson slog nytt SM-rekord med sitt guldkast i diskus på 70,42 meter.

Pokal på löparbana.

På fredagen fick Norrköpings friidrottsarena svenskt certifikat för friidrottsanläggning. Det betyder att arenan motsvarar alla krav som ställs på en arena där Svenska Mästerskap för seniorer arrangeras. Så alla fina resultat räknas och Norrköping kan ta emot fler mästerskap, tävlingar och rekord i framtiden.

Tack alla atleter och besökare för glädje och spänning, tack Tjalve för ett fint arrangemang och tack Norrevo för en certifierad rekordarena!

Certifikatet för svensk friidrottsanläggning.