Campus Norrköping fyller 25 år!

FOTO: Linköpings universitet

Publicerad

I augusti 1997 invigdes Campus Norrköping och sex nya tvärvetenskapliga utbildningsprogram drog i gång. Under senare år har andra nyskapande utbildningar tillkommit och flera har blivit framgångssagor.

I år fyller Campus Norrköping 25 år och fortsätter att göra avtryck såväl i närområdet som nationellt och internationellt med nyskapande utbildningar och världsledande forskning.

I ett kvarts sekel har nu Campus Norrköping präglat innerstaden med sin närvaro. Det är i det närmaste unikt med ett campus mitt i city- studenterna både bor och pluggar här. Det ger en ständig puls och liv och rörelse i området kring Strömmen och Industrilandskapet.

Forskargrupper som Visualiseringscenter C, Remeso (Avdelningen för migration, etnicitet och samhälle) och Laboratoriet för organisk elektronik bedriver världsledande forskning här och attraherar forskare och studenter från hela världen.

För Norrköping som stad innebar etableringen av Campus en nystart efter en period under 90-talet med stora nedläggningar. Att kunna erbjuda utbildning på universitetsnivå var ett steg i rätt riktning när staden skulle återhämta sig och Campus Norrköping är en viktig symbol för vändningen.

I samband med Kulturnatten i Norrköping den 24 september 2022 öppnar universitetet upp campus och bjuder på en dag med populärvetenskapliga föreläsningar, utställningar och guidade turer.

Läs hela jubileumsprogrammet här